Gastland Chili opent meteen sterk op Copa América

12 juni 2015, 07:53

Chili heeft meteen haar spierballen laten zien op de Copa América, waar het deze editie de gastheer van is. De formatie van bondscoach Jorge Sampaoli trapte het toernooi in de nacht van donderdag op vrijdag af met een 2-0 overwinning op Ecuador. Beide doelpunten werden in de tweede helft geproduceerd. Naast de twee landen die de ouverture van het toernooi verzorgden zitten ook Bolivia en Mexico in Groep A.

De openingswedstrijd van de Copa América had even nodig om tot leven te komen, maar dat gebeurde nog wel in de tweede helft. Arturo Vidal werd na 67 minuten spelen neergelegd in de zestien meter van de tegenstander en ontfermde zich zelf over de strafschop: 1-0. Ecuador ging op zoek naar de gelijkmaker en raakte via Enner Valencia (kopbal) de paal, maar Eduardo Vargas zorgde op aangeven van Alexis Sánchez voor de beslissing. Een smetje op de zege van Chili is de rode kaart (tweemaal geel) van Matias Fernandez in de slotminuut.

De Chilenen kennen zodoende een uitstekende start op de Copa América. Vorig jaar maakte de ploeg van Sampaoli al furore op het WK, waar Brazilië na strafschoppen te sterk bleek. Dit jaar geldt het land als een van de favorieten voor de eindwinst.