Brazilië met zuinige winst richting Copa América

11 juni 2015, 07:40

Brazilië lijkt richting de start van de Copa América in een aardige vorm te steken. De Selecão sloot het voorbereidingsprogramma richting het toernooi af met een 1-0 overwinning op Honduras. Roberto Firmino van 1899 Hoffenheim maakte het verschil met zijn winnende doelpunt.

Voor Firmino is het alweer zijn derde doelpunt in zes interlands. Hij scoorde na ruim een half uur spelen, na voorbereidend werk van Chelsea-back Filipe Luis. Bondscoach Dunga wisselde Philippe Coutinho en David Luiz in de rust voor Neymar en Thiago Silva, waardoor deze sterkhouders allemaal één helft in actie kwamen. Brazilië had weinig moeite met Honduras, maar de winst is zuinig.

Brazilië kan zich nu volledig gaan richten op de Copa América, die in de nacht van donderdag op vrijdag in gang geschoten wordt. Voor de Brazilianen staat zondag een wedstrijd tegen Peru gepland. Colombia en Venezuela zitten ook in de groep van de ploeg die samen met Argentinië als titelfavoriet bestempeld wordt.