Officieel: McClaren tekent meerjarig contract bij Newcastle

10 juni 2015, 19:24

Steve McClaren is definitief de nieuwe manager van Newcastle United. De 54-jarige Engelse oefenmeester heeft woensdag een contract voor drie seizoenen getekend op St. James Park. De verbintenis kan daarna verlengd worden met in totaal vijf jaar.

Newcastle United liet eerder op de dag al weten dat het afscheid had genomen van John Carver. Hij stond sinds januari van dit jaar, na het vertrek van Alan Pardew naar Crystal Palace, op interim-basis voor de groep. Carver had gehoopt op een vaste aanstelling, maar onder zijn leiding presteerde Newcastle moeizaam. Handhaving in de Premier League werd pas in de laatste speelronde veiliggesteld. McClaren was dit seizoen werkzaam bij tweedeklasser Derby County, maar werd daar in mei ontslagen.

"Ik voel mij bevoorrecht om mijn aanstelling als manager van Newcastle United", reageert McClaren op de website van zijn nieuwe club. "St. James' Park is op zaterdagmiddag als een kathedraal, het staat symbool voor de stad en ik ben verheugd met deze kans. Ik weet hoe belangrijk Newcastle United is voor de stad en regio. De supporters behoren tot de meest loyale, gepassioneerde en toegewijde in de wereld. Wat er ook gebeurt, zij blijven vertrouwen houden. We zijn het aan hen verplicht om er alles aan te doen om hen terug te betalen met succes. Deze club wacht al lang op het winnen van een prijs. Dat is één van mijn primaire doelen hier. Ik heb als manager al prijzen gepakt en een club met de grootte van Newcastle United zou ook trofeeën moeten winnen en in de top-acht van de Premier League eindigen."

McClaren was in het verleden, in twee periodes, trainer van FC Twente. Hij leidde de Tukkers in het seizoen 2009/2010 naar de landstitel. Eerder won hij met Middlesbrough de League Cup en met dezelfde club bereikte hij in 2006 de finale van de UEFA Cup. Newcastle-directeur Lee Charnley is blij met de komst van McClaren. "Al vanaf de eerste ontmoeting met hem had ik door dat hij de perfecte manager zou zijn voor Newcastle United", reageert de topman. "Ik ben tevreden dat wij ons hebben kunnen verzekeren van de diensten van één van de beste coaches in het Engelse voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen