Bologna wint play-offs en keert terug in Serie A

9 juni 2015, 22:39   Bijgewerkt: 9 juni 2015, 22:48

Bologna keert na één seizoen al weer terug in de Serie A. De ploeg uit de regio Emilia-Romagna stelde dinsdag promotie veilig, door Pescara opnieuw op een gelijkspel te houden in de finale van de play-offs om promotie. De return in het Stadio Renato Dall'Ara van Bologna eindigde in 1-1. In de eerste ontmoeting in Pescara bleef het 0-0.

Omdat Bologna in de reguliere competitie van de Serie B boven Pescara eindigde, vierde om zevende, speelt het volgend seizoen weer op het hoogste niveau. Bologna was afgelopen jaargang, na zes jaar, gedegradeerd uit de Serie A.

Gianluca Sansone bracht Bologna in de 37ste minuut op voorsprong, door alert te reageren na slecht uitverdedigen van Lucas Torreria. De speler van Pescara kreeg een voorzet van Robert Acquafresca niet weg, waarvan Sansone profiteerde. Tien minuten na de doelwissel was Sansone dicht bij de 2-0, maar Pescara-keeper Vincenzo Fiorillo hield zijn ploeg overeind. Niet eens een minuut later lag aan de andere kant zelfs de 1-1 erin via Cristian Pasquato.

Zodoende mocht Pescara weer hopen op een comeback naar de Serie A, waaruit het in 2013 degradeerde. De hoop werd alleen maar groter toen Bologna-speler Ibrahima Mbaye in de 65ste minuut met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. De bezoekers begonnen steeds meer aan te dringen en hadden in blessuretijd pech dat ze de lat raakten. Bologna hield uiteindelijk met enige moeite stand, maar dat maakte het feest in het stadion er na het laatste fluitsignaal niet minder om.

Carpi en Frosinone verzekerden zich via de reguliere competitie al van promotie naar de Serie A. Voor beide clubs wordt het hun debuut op het hoogste niveau in Italië. Cagliari, Cesena en Parma zijn de degradanten. De toekomst van laatstgenoemde club, de aartsrivaal van Bologna, hangt bovendien aan een zijden draadje. Het werd in maart bankroet verklaard en er is nog altijd niemand gevonden die de failliete boedel wil overnemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen