Overmars bevestigt: deze week gesprek met Heitinga

9 juni 2015, 19:12

Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, heeft bevestigd dat John Heitinga in beeld is voor een terugkeer naar de Amsterdam ArenA. Eerder op de dag wist Voetbal International al te melden dat Ajax de 31-jarige verdediger had benaderd voor een mogelijke comeback naar diens jeugdliefde.

"Aan het einde van de week staat er een gesprek gepland", bevestigt Overmars het bericht in gesprek met De Telegraaf. Heitinga staat nog tot de zomer van 2016 onder contract bij Hertha BSC, maar die club zou bereid zijn mee te werken aan een transfer. Ajax is op zoek naar een routinier voor de achterhoede, nu Niklas Moisander is vertrokken. De Finse verdediger (29) verhuist naar het Italiaanse Sampdoria.

Heitinga doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde tussen 2001 en 2008 152 wedstrijden in de Eredivisie namens de ploeg uit de hoofdstad, waarmee hij twee keer kampioen van Nederland werd, in 2002 en 2004. Later speelde Heitinga voor Atlético Madrid, Everton en Fulham. Medio 2014 streek de 87-voudig international van het Nederlands elftal neer bij Hertha BSC, waar hij niet van een basisplaats is verzekerd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen