'Brighton biedt twee miljoen voor NEC-vedette'

5 juni 2015, 08:48

Het Engelse Brighton Hove & Albion gaat een poging wagen om Alireza Jahanbakhsh los te weken bij NEC. Volgens Omroep Gelderland heeft de tweedeklasser een officieel bod op de aanvaller uit Iran neergelegd bij de Nijmeegse club. Het zou gaan om een bedrag van ongeveer twee miljoen euro.

Naast Brighton azen meerdere clubs op Jahanbakhsh, dit seizoen verkozen tot beste speler van de Jupiler League. Volgens zijn zaakwaarnemer hebben ook Spartak Moskou, New York City FC en twee Nederlandse clubs belangstelling. Haast bij het nemen van een beslissing heeft de Iraniër niet. "Het is nu rustig. Alireza is op dit moment in Iran bij de nationale ploeg. Wij zullen alles naast elkaar leggen", aldus zijn begeleider.

"Wij willen het beste voor Alireza. Hij moet zich doorontwikkelen. Daarom zou het ook logisch kunnen zijn dat hij in Nederland blijft", vervolgt hij. "Een club met een grote naam heeft geen prioriteit. Het gaat erom dat Alireza ergens speelt waar hij het vertrouwen krijgt en wat de ambitie van een club is. Dat nemen we mee in de beslissing. Spartak Moskou is een grote club. Of dat de juiste keuze is, daar kun je vraagtekens bij zetten."

Mede dankzij de 21-jarige Jahanbakhsh werd NEC dit seizoen kampioen van de Jupiler League.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen