Jóhannsson: "Als ik Hiddink was, zou ik Berghuis opstellen"

4 juni 2015, 22:15

Het Nederlands elftal oefent vrijdagavond in de Amsterdam ArenA tegen de Verenigde Staten. In de Amerikaanse voorhoede loopt AZ-aanvaller Aron Jóhannsson rond. De spits hoopt dat hij aan spelen toekomt tegen Oranje. "Ik heb nog nooit tegen Nederland gespeeld en ik heb enorm veel zin in de wedstrijd."

"Voor ons is het een belangrijke wedstrijd, waarin de spelers zich willen laten zien. Ik kijk er erg naar uit", sprak Jóhannsson voor de camera van FOX Sports over de oefeninterland tegen Oranje. "De Gold Cup komt eraan en tijdens de wedstrijden tegen Nederland en Duitsland kunnen we laten zien dat naar dat toernooi toe willen. Zulke wedstrijden speel je niet vaak, we spelen tegen de wereldkampioen en de nummer drie van het WK."

Jóhannsson beschouwt Nederland als de favoriet voor het treffen in de ArenA. "Nederland heeft op bijna elke positie wel een spelers van wereldklasse rondlopen, bij de VS speelt niet iedereen bij een Europese topclub. Maar we kunnen winnen en daar gaan we voor", aldus de AZ-spits.

Mogelijk komt Jóhannsson zijn ploeggenoot Steven Berghuis tegen op het veld. "Ik heb hem een paar keer over dit duel gesproken, hopelijk komen we elkaar tegen op het veld en kunnen we allebei wat moois laten zien. Als ik de bondscoach van Nederland zou zijn, dan zou ik hem laten spelen. Hij is een fantastische speler."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen