KNVB presenteert kalender voor seizoen 2015/2016

KNVB presenteert kalender voor seizoen 2015/2016

1 juni 2015 – De play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie zijn afgelopen en daardoor kan de focus verlegd worden richting het volgende seizoen. De KNVB heeft maandagmiddag, een dag na het einde van het seizoen, de speelkalender voor de jaargang 2014/2015 prijsgegeven. Het nieuwe seizoen wordt afgetrapt op 2 augustus 2015, met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen kampioen PSV en bekerwinnaar FC Groningen.

Een week na het JC Schaal-duel gaan de Eredivisie en de Jupiler League van start, in het weekend van 7, 8 en 9 augustus. De speelkalender is tot stand gekomen in een overleg tussen de KNVB, het Technisch Platform (vertegenwoordigers van clubs en trainers uit de Eredivisie en de Jupiler League), de Commissie Competitie en Openbare Orde (gemeenten, politie en vervoerspartners).

"Het is goed dat we met alle betrokken partijen wederom gekomen zijn tot een optimale samenstelling van de speeldagenkalender", stelt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB. "Voor de KNVB wegen bij de ontwikkeling van de kalender de sportieve uitgangspunten voor de competities en de mogelijkheid voor voetballiefhebbers om van de wedstrijden te genieten absoluut het zwaarst. Nu de speeldata vast staan, gaan we verder werken aan een competitieprogramma voor het komend seizoen", aldus De Jong. Op 12 juni 2015 wordt er een concept competitieprogramma gepresenteerd.

Vanwege het EK in de zomer van 2016 wordt, op verzoek van de clubs, de laatste speelronde een week eerder afgelegd dan dit seizoen. Onder meer hierdoor kent de Eredivisie twee midweekse speelronden en wordt in de Jupiler League tot zes keer toe een dubbel weekendprogramma afgewerkt. "Het competitieprogramma zit in een krap jasje en er is weinig ruimte in de kalender voor eventuele wijzigingen en afgelastingen", aldus De Jong.

De winterstop loopt in het seizoen 2015/2016 van dinsdag 22 december tot donderdag 14 januari. De KNVB beker wordt met 64 teams afgetrapt op 22, 23 en 24 september. De finalisten treffen elkaar in de finale van de KNVB beker op zondag 24 april in De Kuip.]

De volledige speelkalender is hier te bekijken.

gerelateerd