Ricksen: "Blatter warme man en oprecht geïnteresseerd"

1 juni 2015, 12:12

Sepp Blatter ligt vanwege een corruptieschandaal binnen de FIFA onder vuur in de publieke opinie. Desondanks is voormalig profvoetballer Fernando Ricksen vol lof over de 79-jarige Zwitser, die afgelopen vrijdag werd herkozen als voorzitter van de FIFA.

Ricksen lijdt aan de ongeneeslijke spierziekte ALS en zat in Zürich bij de verkiezing als eregast aan tafel bij Blatter. "Hij is een warme man", zegt Ricksen tegen het Algemeen Dagblad over de omstreden FIFA-voorzitter. "Iemand die zeer begaan is met mijn lot. En hij is wel de voorzitter van mijn wereld, hé, de voetbalwereld."

Blatter was de eerste voetbalbestuurder die iets van zich liet horen, nadat bekend werd dat Ricksen ernstig ziek is. Inmiddels is er vriendschap tussen de twee. "Hij heeft me een paar keer uitgenodigd voor belangrijke bijeenkomsten. Als hij me ziet, krijg ik steevast een omhelzing en neemt hij de tijd voor me. Hij doet er alles aan me te helpen, onder meer met het opstarten van mijn Foundation", aldus Ricksen, die er niets van wil weten dat Blatter het louter doet om zieltjes te winnen. "Nee hoor, hij is oprecht geïnteresseerd in me, dat voel ik."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen