Ontzetting bij NAC: "Zwarte bladzijde in geschiedenis"

Ontzetting bij NAC: "Zwarte bladzijde in geschiedenis"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

31 mei 2015 – Een zeer teleurstellend seizoen is voor NAC Breda op een regelrecht drama. Het is een zwarte dag in de geschiedenis van de Brabantse club, aangezien de club komend seizoen veroordeeld is tot de Jupiler League. In de play-offs om promotie/degradatie moest de formatie van coach Robert Maaskant over twee duels haar meerdere erkennen in Roda JC (1-0 en 1-2 na verlenging).

NAC-aanvoerder Dirk Marcellis baalt als een stekker van de degradatie. "Je gaat de play-offs in met het doel om te winnen", zegt hij op de clubsite. "We waren ervan overtuigd dat we het gingen redden. En als je er dan zo afgaat, in de verlenging terwijl je zelf ook scoort... Dit is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van NAC. Je hebt de goal nodig en dan geef je het daarna op een makkelijke manier weg. Het vloog de laatste fase van de wedstrijd alle kanten op."

"Als je degradeert dan is het slecht voor de club", voegt Maaskant toe. De coach gaat, zoals bekend, zijn ontslag indienen. "Het is een enorme hectiek geweest en nu is niet de tijd om daar over te praten. Mijn medeleven gaat eerder uit naar de mensen die door deze degradatie consequenties te verwerken krijgen: dat raakt gezinnen van mensen die hier al jaren werken, maar ook sportief. Dat geldt voor mij ook. Ik ben verantwoordelijk voor dit resultaat. Ik bied mijn ontslag aan bij het bestuur. En het is aan hen om er over te beslissen wat er in de toekomst gebeurt."

Reacties

gerelateerd