Lodeweges ondanks 'pijnlijk' verlies trots op Heerenveen

31 mei 2015, 21:46

Voor sc Heerenveen is het seizoen zonder tastbare beloning afgelopen. De Friezen gingen zondag met 5-2 ten onder bij Vitesse en grepen daardoor naast Europees voetbal. In de rust stond er nog een 1-2 voorsprong op het scorebord, maar daarna ging het mis. Coach Dwight Lodeweges baalt, maar kijkt met tevredenheid terug op het seizoen.

"We hebben alles gegeven en stonden er na 45 minuten ook goed voor. We hadden totale controle. Vitesse had een optisch overwicht en meer balbezit, maar wij waren dreigender en kregen kansen op 1-3 en 1-4", zegt Lodeweges op de clubwebsite. "Dat je dan uiteindelijk zo verliest is pijnlijk", geeft de in Canada geboren oefenmeester toe.

In de tweede helft kwam Heerenveen er niet meer aan te pas in de Gelredome. "We konden de bal niet meer vroeg onderscheppen en gingen steeds meer in de eigen zestien lopen. Dat is de kwaliteit van Vitesse, maar we wisten ook dat we hun konden bespelen", aldus Lodeweges. "We hebben drie keer niet verloren en hadden het voor rust voor elkaar."

Toch heerste er na afloop van de ruime nederlaag vooral trots bij Lodeweges. "In de voorbereiding dachten we wel eens van 'waar moet dit naar toe', maar er zijn jongens doorgebroken, Mark en Kristoffer hebben misschien wel een transfer afgedwongen, we hebben prima wedstrijden gespeeld en in de play-offs tot de laatste helft meegedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen