Vermeij schiet De Graafschap naar Eredivisie

Ger
31 mei 2015, 14:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Droevige gezichten in Volendam. Een uitverkocht Kras Stadion zag hoe de plaatselijke FC zondagmiddag promotie naar de Eredivisie misliep. De Palingboeren hadden weliswaar de beste kansen, maar faalden in de afronding. De Graafschap profiteerde en ging er met de zege vandoor. Een treffer van Vincent Vermeij zorgde voor de nodige blijdschap in Doetinchem.

Afgelopen donderdag sierde een 0-0 eindstand het scorebord in Stadion De Vijverberg. De Graafschap was de betere ploeg, erkenden beide coaches na afloop. Vandaag waren de rollen omgedraaid. De beste kansen waren, zeker in de eerste helft, voor Volendam. Brands had tot drie keer toe de 1-0 op zijn voet, maar even zo vaak hield De Graafschap-doelman Jurjus zijn ploeg op de been.

Het tweede bedrijf verliep volgens eenzelfde scenario. Volendam was zichtbaar de betere van de twee, creëerde de beste kansen, maar kwam wederom niet tot scoren. Zo schoot Brands op aangeven van een sterk invallende Guyon Phillips de bal tegen de arm van zijn directe tegenstander. Even leek de ploeg een penalty te kunnen claimen, maar scheidsrechter Braamhaar besloot anders. Diezelfde Philips schoot het leder even later na een knappe actie in het zijnet.

'Koning Hans', zoals Volendam trainer Hans de Koning ook wel wordt genoemd, vertrekt bij de Palingboeren. Hij slaagde er in de laatste zeven jaar in om een club vier keer naar de play-offs te begeleiden. Geen van die keren werd ook daadwerkelijk promotie behaald, zo ook niet in zijn laatste wedstrijd op de bank bij Volendam. Collega-trainer Jan Vreman doet dat in zijn tweede jaar bij De Graafschap wel. Het zijn de Superboeren die komend jaar zullen uitkomen op het hoogste niveau in Nederland, een prestatie die in de Achterhoek goed gevierd zal worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen