Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Barcelona schittert voor rust en houdt zicht op 'treble'

Barcelona schittert voor rust en houdt zicht op 'treble'

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

30 mei 2015 – Dankzij een ijzersterke eerste helft, met daarin een wereldgoal van Lionel Messi, heeft FC Barcelona de Copa del Rey gewonnen. In het eigen Camp Nou waren de Catalanen, op papier de uitploeg, zaterdag met 1-3 te sterk voor Athletic de Bilbao. Hierdoor blijft het veroveren van de 'treble' een reële optie voor FC Barcelona: de Spaanse landstitel heeft het al binnen en volgende week speelt het in Berlijn de finale van de Champions League tegen Juventus.

FC Barcelona is Catalaans en Athletic de Bilbao is de club van het Baskenland, regio's die weinig moeten hebben van Spanje. Een striemend fluitconcert van beide supportersgroepen tijdens het Spaanse volkslied voor de aftrap was dan ook het gevolg. Het was hetzelfde verhaal als in 2012, toen Barça en Bilbao elkaar ook troffen in de eindstrijd van de Copa del Rey. Destijds zegevierden de Catalanen zonder problemen en dat was bij de uitgave van 2015 niet anders.

Al binnen tien minuten dacht Neymar voor de 0-1 te tekenen, maar heeft feest ging niet door vanwege buitenspel. De Braziliaan leek echter op één lijn te staan met de laatste man van Bilbao. Tien minuten later opende Lionel Messi alsnog de score, op wonderschone wijze. De Argentijnse balkunstenaar begon op de rechterflank aan een ogenschijnlijk onmogelijke actie, maar ontdeed zich uiteindelijk van vier man en passeerde vervolgens Bilbao-keeper Iago in de korte hoek.

Neymar tekende ruim een kwartier later voor de 0-2. De Zuid-Amerikaan trof doel op aangeven van Luis Suarez, maar Ivan Rakitic en Messi leverden ook een belangrijke bijdrage aan de mooie aanval. 0-2 was ook de stand bij rust, mede doordat Bilbao-speler Inaki Williams pech had en de lat raakte. In het tweede bedrijf nam Barcelona gas terug, waardoor de Baskische tegenstander een pak slaag bespaard bleef. Zeventien minuten voor tijd werd het evenwel toch 0-3, opnieuw dankzij Messi. Ditmaal rondde de Argentijn voorbereidend werk van Daniel Alves af.

Williams wist tien minuten voor tijd nog wel de eer te redden voor Bilbao, maar meer dan de 1-3 zat er niet in voor de Basken. In de slotfase dreigde het nog even te ontsporen toen Neymar de tegenstander provoceerde en er een opstootje ontstond, maar de scheidsrechter hoefde geen rode kaarten te trekken.

Het is de eerste Copa del Rey-winst voor FC Barcelona sinds 2012 en de 27ste in totaal. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd