Superieur Arsenal vloert Aston Villa in finale FA Cup

30 mei 2015, 20:28   Bijgewerkt: 30 mei 2015, 20:52

Arsenal heeft de titel in de Engelse FA Cup geprolongeerd. De Londenaren hadden zaterdag in de finale op Wembley geen kind aan Aston Villa en wonnen uiteindelijk, mede door een wereldgoal van Alexis Sanchez, met 4-0 van de formatie uit Birmingham. Vorig seizoen was Arsenal in de eindstrijd van het grootste bekertoernooi van Engeland te sterk voor Hull City.

Geflatteerd was de ruime overwinning van Arsenal op Aston Villa geenszins. De manschappen van manager Arsene Wenger dicteerden vanaf het eerste fluitsignaal op Wembley en lieten de tegenstander, waar Ron Vlaar in de basis stond en Leandro Bacuna mocht invallen, geen moment in diens spel komen.

Het was een klein wonder dat Arsenal bij rust slechts met 1-0 leidde, aan kansen had het namelijk geen gebrek. In de veertiende minuut redde Aston Villa-keeper Shay Given fraai op een kopbal van Laurent Koscielny en een kleine tien minuten later kreeg Theo Walcott eveneens een goede mogelijkheid om de score te openen. Dat liet hij echter na.

{image[302254][right-half][]}Vijf minuten voor de doelwissel tekende Walcott alsnog voor de 1-0. Alexis Sanchez bediende de rappe aanvaller met het hoofd, waarna Walcott de bal met links in de korte hoek voorbij Given knalde. Vijf minuten na de rust was Sanchez zelf verantwoordelijk voor de 2-0. De Chileen oogstte applaus met een heerlijke afstandsknal.

Aston Villa zette daar helemaal niets tegenover. Na een uur was het zowaar een keer op de helft van Arsenal te vinden, maar ook achterin gaven The Gunners geen ruimte weg. In de 62ste minuut nam Per Mertesacker de 3-0 van Arsenal voor zijn rekening. De Duitse verdediger kon, geheel ongedekt, raak koppen uit een hoekschop. In blessuretijd legde Olivier Giroud de eindscore vast op 4-0. De Fransman werd door Alex Oxlade-Chamberlain vrijgezet en werkte de bal met de hak in het doel.