Dost barst van het zelfvertrouwen: "Wie doet me wat?"

30 mei 2015, 14:34

Bas Dost hoopt vanavond (zaterdag) de kroon op een uitstekend seizoen te zetten met VfL Wolfsburg. De spits speelt met zijn club de bekerfinale tegen Borussia Dortmund en bij een zege sluit Dost het prachtige seizoen in stijl af.

De aanvalsleider blaakt van het zelfvertrouwen, in aanloop naar de eindstrijd. "Ik was al afgeschreven, maar heb dit seizoen het Nederlands elftal gehaald, ben tweede geworden in de Bundesliga en sta nu in de bekerfinale. Wie doet me wat?'', vraagt hij zich af in het AD.

Dost, die opgaat voor zijn eerste finale als profvoetballer, weet dat de eindstrijd een bijzonder duel is voor Borussia Dortmund. "Er wordt hier heel veel nadruk gelegd op het feit dat het de laatste wedstrijd is van Jürgen Klopp. Wij moeten voor elkaar krijgen dat het ná de finale alleen nog maar over ons gaat.''

De 25-jarige Dost is zeer tevreden met het seizoen dat hij met Wolfsburg achter de rug heeft. "We hebben ons geplaatst voor de Champions League, hebben de kwartfinale van de Europa League gehaald en we staan in de bekerfinale. We hebben een superseizoen gehad. In de drie jaar dat ik hier ben, is het respect van de pers en van andere teams voor ons elftal gegroeid", besluit hij.

De finale van de DFB Pokal begint om 20.00 uur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen