John bezorgt Benfica prijs in mogelijk afscheidsduel

29 mei 2015, 22:42

Officieel is zijn vermeende transfer naar Swansea City nog niet, maar Ola John heeft Benfica alvast een mooi afscheidscadeau gegeven, mocht hij de deur van het Estadio da Luz komende zomer inderdaad definitief achter zich dicht trekken. De Nederlandse aanvaller maakte vrijdag in de finale van de Taça da Liga, het tweede bekertoernooi van Portugal, tegen Maritimo Funchal als invaller het verschil: 2-1.

John tekende tien minuten voor tijd voor de 2-1 eindstand. De Nederlander kreeg de bal met enig geluk voor de voeten na een actie van Jonas en joeg deze vervolgens tegen de touwen. Hoewel het leder duidelijk de doellijn was gepasseerd, vond de Portugese regie het nodig om de doellijntechnologie te laten zien. Dat was in de 56ste minuut ook al het geval bij de gelijkmaker van Martimo-speler João Diogo.

Op het moment dat Maritimo langszij kwam, stond het al een aantal minuten met tien man. Raul Silva werd drie minuten na de pauze met een rode kaart van het veld gestuurd. Jonas had Benfica acht minuten voor de doelwissel op 0-1 gekopt.

Benfica, dat zich eerder deze maand al van de Portugese landstitel verzekerde, was bij vijf van de voorgaande zeven edities van de Taça da Liga ook al de beste.