Emmen-trio niet vervolgd voor zwaaien met neppistool

29 mei 2015, 16:56

De drie spelers van FC Emmen die eerder deze maand werden opgepakt voor het zwaaien met een neppistool in een auto worden door het Openbaar Ministerie (OM) niet vervolgd. Said Bakkati, Danny Menting en Omar Kavak hoeven dus niet langer te vrezen voor een straf.

"De mannen hebben het speelgoedwapen uit het raam van een auto gestoken waarbij andere automobilisten dit hebben kunnen zien. Het in publieke ruimtes tonen van speelgoedpistolen die lijken op echte wapens levert (afhankelijk van soort) een overtreding dan wel een misdrijf op omdat dit op de omgeving bedreigend kan overkomen. Van de buitenkant kun je immers niet zien of het wapen echt of nep is. De mannen hebben zich met dit handelen dan ook schuldig gemaakt aan een strafbaar feit, in dit geval een overtreding", meldt het OM via de officiële kanalen.

Desondanks laat het OM Bakkati, Menting en Kavak met rust. "Het OM gaat ervan uit dat de verdachten zich niet gerealiseerd hebben wat hun gedrag teweeg kon brengen en zal de zaak tegen hen seponeren. Dit mede in verband met de gevolgen die het drietal inmiddels heeft ondervonden van deze zaak. Zij zijn aangehouden door de politie, verhoord als verdachten en de zaak heeft in de media de nodige aandacht gekregen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen