Maaskant: "Tevreden over uitslag, niet over uitvoering"

29 mei 2015, 07:49

Lijfsbehoud lonkt voor NAC Breda. In de finale van de play-offs won de ploeg uit Brabant donderdag met 0-1 bij Roda JC Kerkrade, waardoor in de return voor eigen publiek een gelijkspel volstaat om in de Eredivisie te blijven. Coach Robert Maaskant laat op de website van zijn club weten blij te zijn met het resultaat, al vond hij zijn team niet goed spelen.

"Uitermate tevreden met de uitslag, maar niet over de uitvoering", zegt hij. "We weten dat Roda thuis veel druk kan ontwikkelen en dat ze moesten komen voor een resultaat. Dat hebben we goed gepareerd en onze goal meegepakt. Daar hadden we misschien meer uit kunnen halen. In de tweede helft kwam er teveel druk op het middenveld en verloren we de controle. De tweede helft hebben we te weinig gedaan."

Aanvoerder Dirk Marcellis sluit zich aan bij de woorden van Maaskant: "Het plan dat we hadden was vooral om compact te spelen en weinig weg te geven. Dan scoor je zelf een keer en we houden voor de derde keer de nul. Dan creëer je voor jezelf een mooie uitgangspositie. Maar dit duel is zeker niet beslist. Op het middenveld werden we de tweede helft weggetikt, maar we hebben uiteindelijk geen grote kansen weggegeven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen