Dnjepr-coach maakt compliment aan 'geweldig' Sevilla

28 mei 2015, 09:29

Myron Markevych, de coach van Dnjepr Dnjepropetrovsk, toonde zich na afloop van de verloren Europa League-finale tegen Sevilla een waardig verliezer. Hij stak vooral de loftrompet over de Spaanse opponent, die in zijn ogen de verdiende winnaar van het toernooi is. Dnjepr kwam wel met 1-0 voor in Warschau, maar moest uiteindelijk in een aantrekkelijke eindstrijd haar meerdere erkennen in de Andalusische formatie: 2-3.

"We moeten er hard voor knokken in een toernooi als dit", sprak Markevych na de finale. "We hebben het goed gedaan op het Europese niveau, maar hadden misschien nog wat meer goede spelers nodig. Voor de wedstrijd werd Douglas omschreven als een van de beste verdedigers in Europa, maar als Carlos Bacca twee keer kan scoren, dan was het blijkbaar niet Douglas zijn beste dag. Maar we moeten Sevilla feliciteren met de kracht van hun aanvallers."

Yevhen Konoplyanka was de aangewezen man om het verschil te maken voor Dnjepr, maar de sterspeler van de Oekraïense club kwam er niet aan te pas tegen Sevilla. "Als hij het beter had gedaan was ons resultaat wellicht beter geweest, maar we moeten niet vergeten dat Sevilla een geweldige verdediging heeft", aldus Markevych.

Dnjepr-speler Matheus zakte plotseling in elkaar in de slotfase, zonder dat de bal in zijn buurt was. De Braziliaan heeft gelukkig alleen zijn neus gebroken. "Volgens mij is zijn situatie stabiel", steltde Markevych.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen