Schalke bevestigt vertrek van coach Di Matteo

26 mei 2015, 10:41

Als een verrassing komt het niet meer, maar Schalke 04 heeft bevestigd dat het per direct afscheid neemt van coach Roberto di Matteo. Met de Italiaan op de bank eindigde de club uit Gelsenkirchen dit seizoen op een teleurstellende zesde plaats in de Bundesliga, nog achter het bescheiden FC Augsburg.

Schalke verloor de vijfde plek op de ranglijst door op de laatste speeldag van het seizoen te verliezen van degradatiekandidaat Hamburger SV. Hierdoor is het niet rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Europa League, maar moet het al in de voorrondes instromen. Na het duel in Hamburg werd al duidelijk dat Di Matteo zeer waarschijnlijk het veld moest ruimen en dit is dinsdagochtend door de clubleiding bevestigd.

Di Matteo was pas negen maanden in dienst, hij werd in oktober aangesteld als opvolger van Jens Keller. "De onbevredigend verlopen tweede seizoenshelft en het feit dat ik niet kan garanderen dat ik de club de successen kan brengen die men verlangt, zijn voor mij aanleiding om te vertrekken", zegt hij. "Dit is voor alle betrokkenen het beste. Niet in de laatste plaats voor de club, die ik evenals de fans in mijn hart gesloten heb."

Het contract van Di Matteo in Gelsenkirchen liep nog twee jaar door, tot de zomer van 2017. In zijn kielzog vertrekken ook assistent-coach Attilio Lombardo en keeperstrainer Massimo Battara bij Schalke.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen