Kuyt baalt: "Had hier met een titel willen afsluiten"

25 mei 2015, 23:59

Dirk Kuyt werd vorig seizoen landskampioen met Fenerbahçe, maar moet dit seizoen met zijn team de titel aan rivaal Galatasaray laten. De club van Wesley Sneijder werd vandaag (maandag) kampioen, omdat Kuyt met zijn club puntenverlies leed bij Istanbul Basaksehir (2-2). Kuyt betreurt het dat hij bij de Turkse club afsluit zonder kampioenschap.

Komende zomer verkast de aanvaller naar Feyenoord. "Ik had hier met een titel willen afsluiten", zei de aanvaller kort na de remise van vanavond op Radio 1. "Het was niet het mooiste weekeinde. Wij waren na de overwinning van Galatasaray verplicht om te winnen, maar helaas speelden we gelijk en kregen we vier rode kaarten. Het was niet zo dat we heel gefrustreerd raakten. Ik moet eerlijk zeggen dat twee van de rode kaarten onterecht waren."

"Een jongen stond op de doellijn en kreeg een bal tegen zijn schouder, maar de scheidsrechter vond dat er sprake was van hands en gaf rood", vertelt de 34-jarige aanvaller. "Een ander kreeg rood voor natrappen, maar achteraf bleek dat helemaal niet het geval te zijn. Over de andere twee rode kaarten klaagt de Katwijker niet. "Een jongen ging volledig door het lint vanwege de eerdere rode kaarten, terwijl de ander heel hoog kwam invliegen met zijn been."

Na dit seizoen keert Kuyt dus terug bij zijn oude liefde Feyenoord. Omdat die club in de slotfase van het seizoen plaats drie uit handen gaf en in de play-offs uitgeschakeld werd door sc Heerenveen, speelt de aanvaller komend jaar niet in de Europa League. "Ik had nooit verwacht dat Feyenoord geen Europees voetbal zou halen", zegt Kuyt, die nog wel vertrouwen heeft in de selectie. "De ploeg heeft veel kwaliteiten en daarom heb ik vertrouwen in de toekomst. De laatste zeven wedstrijden waren niet goed, maar daarvoor heb ik spelers met veel potentie gezien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen