FC Volendam trots op bereiken finale: "Dit is niet niks"

25 mei 2015, 18:59

FC Volendam is erin geslaagd om FC Eindhoven uit te schakelen in de play-offs om promotie/degradatie. De ploeg uit Noord-Holland speelde vandaag (maandag) in de return bij FC Eindhoven met 1-1 gelijk en dat volstond om de finale te halen. "Ik ben een gelukkig mens", jubelt trainer Hans de Koning.

Eindhoven sloot het seizoen af als nummer twee in de Jupiler League. "Het is niet niks om een geweldige ploeg als FC Eindhoven te verslaan", vindt De Koning. "De eerste helft was een storm van FC Eindhoven. We hadden een strijdplan, maar de druk was groot. De keeper hield ons in de race. FC Eindhoven moest meer risico's nemen. De 0-1 was een grote ontlading. FC Eindhoven was voetballend de betere, maar wij hebben dat goed bestreden", zegt de coach van Volendam op de website van Eindhoven.

Eindhoven-trainer Jean-Paul de Jong genoot ondanks de uitschakeling van het duel met Volendam. "Het was een fantastisch vol stadion, goede sfeer", zegt hij. "De groep was gretig. We wisten dat we weer kansen zouden creëren. De mogelijkheden hebben we niet succesvol afgerond, dat heeft ons de das omgedaan. Na de 0-1 waren we zoekende, we brachten twee frisse spelers in. Meer kracht naar voren, maar veel spelers gingen uit hun positie lopen. Een aantal spelers van dit team gaat ooit op een hoger niveau spelen, ik ben trots dat ik hier mijn trainerscarrière kon starten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen