NAC overleeft eerste ronde play-offs tegen VVV

25 mei 2015, 18:39   Bijgewerkt: 25 mei 2015, 20:15

NAC Breda heeft zich ten koste van VVV Venlo geplaatst voor de finale van de play-offs. Na de 0-1 winst in Venlo won NAC ook de return. In eigen stadion werd het 3-0 door doelpunten van Guyon Fernandez (twee keer) en Divine Naah.

VVV liet in de eerste helft wederom zien er vol op te willen gaan. Omdat NAC niet kon controleren, was de wedstrijd 45 minuten lang bijzonder rommelig. Passes kwamen niet aan, vaak werd de lange bal gespeeld en beide ploegen hadden veel overtredingen nodig. Op slag van rust, toen NAC al twee grote kansen had gehad, viel er toch nog een doelpunt. De bal bleef na een corner voor het doel liggen waarna Fernandez van dichtbij de belangrijke 1-0 binnenschoot.

De Bredanaars gingen met die 1-0 voorsprong de rust in en dus moest VVV komen in de tweede helft. Maar het was juist NAC dat wat meer rust in de ploeg had en steeds meer kansen creëerde. Het was een klein wonder dat het tot de zeventigste minuut duurde voordat de 2-0 op het scorebord stond. Naah kapte en draaide zich prachtig vrij voordat hij de bal in de verre hoek schoof en de wedstrijd daarmee besliste.