Volendam naar eindstrijd na gelijkspel in Eindhoven

25 mei 2015, 16:38

De Eredivisie mag volgend jaar of FC Volendam, of De Graafschap verwelkomen. FC Eindhoven en FC Volendam speelden met 1-1 gelijk en in combinatie met de 2-1 winst van afgelopen vrijdag, was dat voor Volendam genoeg om de finale te halen. De thuisploeg was lang dominant, maar FC Volendam was effectiever en had het geluk dat doelman Theo Zwarthoed de wedstrijd van zijn leven keepte. Kumas scoorde de 0-1 en in de laatste minuut van de blessuretijd was het uitgerekend doelman Tom Muyters die zijn collega dan eindelijk wist te verslaan.

Ondertussen was bekend geworden dat niet Go Ahead Eagles, maar De Graafschap de tegenstander in de finale zou worden. Die ploeg eindigde als zesde in de Jupiler League, terwijl FC Eindhoven tweede werd en FC Volendam vijfde. Voor de winnaar lagen er dus kansen om de Eredivisie te bereiken en de ploegen leken zich daar steeds meer bewust van te worden. FC Eindhoven probeerde wat te forceren, FC Volendam beperkte zich meer en meer tot verdedigen.

Uiteindelijk bleek dat ook zo te zijn. FC Eindhoven ging steeds gefrustreerder spelen en kreeg de bal er maar niet in. Van den Hurk was nog dichtbij, maar zag zijn inzet van de lijn gehaald worden. Pas in de laatste minuut van de blessuretijd scoorde FC Eindhoven, via keeper Tom Muyters. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en schoot raak, maar het was te laat. Volendam speelde de wedstrijd uit en kan zich opmaken voor de confrontatie met De Graafschap. Daarmee krijgt de Eredivisie er volgend jaar in ieder geval een oude bekende bij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen