De Graafschap stuurt Go Ahead naar de Jupiler League

25 mei 2015, 14:57   Bijgewerkt: 25 mei 2015, 17:21

De Graafschap heeft ervoor gezorgd dat Go Ahead degradeert naar de Jupiler League. De Superboeren wonnen met 0-1 in de Adelaarshorst, wat na de 1-0 zege in eigen huis genoeg was, en plaatsen zich voor de finale van de play-offs. De ploeg uit Doetinchem heeft daardoor nog steeds kans om na drie jaar afwezigheid weer terug te keren in de Eredivisie.

Zeker de thuisploeg oogde gretig. Na de nederlaag bij De Graafschap (1-0) was het natuurlijk erop of eronder voor de Eagles, die een aantal zeer goede mogelijkheden creëerden voor het doel van Hidde Jurjus. Met name Glynor Plet kon de fanatieke thuisaanhang meerdere keren laten juichen. De lange spits had het vizier echter, evenals in Doetinchem, niet helemaal op scherp staan.

De Superboeren hoefden daarentegen niet te scoren, zolang het de boel achterin maar dichthield. Ze zouden er bij een treffer zelfs voor zorgen dat Go Ahead er ineens drie moest maken. De bezoekers hinkten daarom vaak op twee gedachten: het ene moment nam De Graafschap alle tijd voor een inworp, de andere keer kreeg het een behoorlijke kans om zelf te scoren. Kristopher Vida was net na de pauze dichtbij, maar hij knikte de bal in alle vrijheid naast.

Terwijl het geloof bij de trouwe aanhang in Deventer groeide nadat Wesley Verhoek de bal bijna kon binnenglijden, viel de goal plotseling aan de andere kant. Vincent Vermeij, die koud in het veld stond, dompelde de Eagles twintig minuten voor tijd in rouw. De invaller reageerde als een echte spits nadat de bal gevaarlijk bleef hangen in het strafschopgebied. Vanaf dat moment werd het een onmogelijke opgave voor de thuisploeg, die er nu drie moest gaan maken met nog ruim een kwartier op de klok. De treffer van Vermeij resulteerde natuurlijk in een uitzinnig uitvak, maar ook in een grimmige sfeer in de Adelaarshorst.

Het duel werd pas na ruim een kwartier hervat. Gelukkig bleef het bij enkele onruststokers, die het volgens de voorzitter van Go Ahead hebben verpest voor de trouwe aanhang en de club zelf. De wedstrijd werd uiteindelijk in alle rust uitgespeeld, met een feestvierend uitvak op de achtergrond en emotionele supporters van de thuisploeg die de degradatie langzaam tot zich door lieten dringen.

Dankzij de twee minimale overwinningen (beide keren 1-0) trok De Graafschap uiteindelijk aan het langste eind. De Eagles spelen volgend seizoen daardoor in de Jupiler League, terwijl de Superboeren uit Doetinchem na drie jaar afwezigheid nog steeds kans hebben om terug te keren op het hoogste niveau.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen