De Jong en Van Ginkel winnen ruim met AC Milan

Ger
24 mei 2015, 22:50

Het kwakkelende AC Milan heeft de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de Serie A met een overwinning afgesloten. Het hoger geklasseerde Torino werd met 3-0 verslagen. Beide ploegen beëindigden het duel met een man minder.

Stephan El Shaarawy zette Milan in de achttiende minuut op voorsprong. Vlak voor rust incasseerden de Rossoneri echter een tegenvaller toen Cristian Zaccardo een rode kaart kreeg voorgehouden. Heel lang kon Torino niet genieten van het numerieke overwicht. In de 56ste minuut moest ook Cristian Molinaro vertrekken na een fatale prent. De toegekende penalty werd bovendien benut door Giampaolo Pazzini. Niet veel later tekende El Shaarawy met zijn tweede van de avond voor de 3-0. Marco van Ginkel leverde de assist.

Naast de oud-voetballer van Vitesse speelde ook Nigel de Jong namens Milan de volledige wedstrijd. De in verval geraakte Italiaanse topclub kan ondanks de overwinning dit seizoen geen Europees voetbal meer afdwingen.