Drogba kondigt op slotdag afscheid bij Chelsea aan

24 mei 2015, 13:52

Chelsea sluit het kampioensseizoen zondag af met een thuiswedstrijd tegen het Sunderland van manager Dick Advocaat. Op de dag van het laatste duel van het seizoen heeft Didier Drogba aangekondigd dat het de laatste keer is dat hij als speler van Chelsea op het wedstrijdformulier zal staan. De 37-jarige spits uit Ivoorkust neemt afscheid van Stamford Bridge.

Rond het duel met Sunderland wordt er niet alleen feestgevierd vanwege het kampioenschap, maar wordt er dus ook uitgebreid stilgestaan bij het vertrek van Drogba. De ervaren spits zal bij Chelsea vooral herinnerd worden vanwege zijn beslissende doelpunt in de Champions League-finale in München van drie jaar geleden.

 

Drogba keerde dit seizoen, na een avontuur in China en een periode bij Galatasaray, terug bij Chelsea. Hij pakte zijn vierde landstitel met de Engelse topclub en won ook zijn derde League Cup. Hij maakte dit seizoen zeven doelpunten.

"Ik wil nog een seizoen meer spelen en daarom moet ik naar een andere club verkassen", legt Drogba uit. "Alle fans weten dat ik van Chelsea hou. Ik hoop hier graag terug te komen in een andere rol", aldus de Ivoriaan.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen