Xavi en Vermaelen starten in basis bij FC Barcelona

22 mei 2015, 14:09   Bijgewerkt: 23 mei 2015, 17:57

Omdat het Spaanse kampioenschap vorige week al veiliggesteld werd door FC Barcelona, is er voor coach Luis Enrique de ruimte om spelers een kans te geven in de basisopstelling. Voor het thuisduel met Deportivo La Coruña (zaterdag) opteert de trainer dan ook voor Xavi en Thomas Vermaelen in de startformatie. Dat heeft de keuzeheer bevestigd op zijn perspraatje in aanloop naar de slotwedstrijd van het Primera División-seizoen.

Xavi kondigde afgelopen donderdag aan dat hij Barça na zeventien jaren trouwe dienst gaat verlaten. De 35-jarige middenvelder maakt de overstap naar Al Sadd, een club uit Qatar. De routinier zal tegen Deportivo zijn 765ste (!) wedstrijd voor de Catalaanse topclub spelen. Hij won in totaal maar liefst 23 prijzen met Barcelona. Daar kunnen er nog twee bij komen, aangezien de voetbalgrootmacht in de finale van de Copa del Rey (tegen Athletic de Bilbao) en de Champions League (tegen Juventus) staat.

Ook voor Vermaelen is een basisplaats gereserveerd tegen Deportivo. De verdediger zal zijn officiële debuut maken bij Barça. Wegens blessureleed kwam de Belgische oud-Ajacied nog niet in actie voor zijn 'nieuwe' club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen