Sunderland-goalie: "Iedereen hoopt dat Advocaat blijft"

Sunderland-goalie: "Iedereen hoopt dat Advocaat blijft"

22 mei 2015 – Dick Advocaat is pas ruim twee maanden werkzaam bij Sunderland, maar de Nederlander is ongekend populair bij The Black Cats. De 67-jarige Hagenaar wist de club te behouden voor de Premier League en kan daarom niet meer kapot bij de fans. Ook Costel Pantilimon, de uitstekende doelman van Sunderland, ziet een langer verblijf van de Nederlander zeker zitten.

Met Advocaat aan het roer deed Sunderland prima zaken en afgelopen woensdag volstond een doelpuntloze remise bij Arsenal voor lijfsbehoud. De Nederlandse coach heeft hier een belangrijke rol in gespeeld, vindt  Pantilimon. "De druk was groot en we hadden het zeer moeilijk, maar hij heeft het vertrouwen teruggebracht", aldus de Roemeense international, die zodoende hoopt dat Advocaat zal blijven.

De sluitpost van Sunderland steekt de loftrompet over onze landgenoot. "Hij weet wat er allemaal nodig is om tot goed voetbal te komen. Hij heeft ons aantoonbaar vertrouwen gegeven. Hij maakt het verschil met zijn trainingen, besprekingen en coach tijdens wedstrijden. Hij is een geweldige manager, die veel ervaring heeft. Iedereen hoopt dat hij blijft", besluit Pantilimon.

Advocaat gaf woensdag na de 0-0 tegen Arsenal aan dat hij het besluit over zijn toekomst volgende week naar buiten zal brengen.

gerelateerd