AA Gent schrijft geschiedenis met Belgische titel

Ger
21 mei 2015, 22:50   Bijgewerkt: 22 mei 2015, 00:41

AA Gent is voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen van België geworden. De koploper stelde de historische titel veilig door thuis met 2-0 te winnen van Standard Luik. Sven Kums en Renato Neto (penalty) zorgden voor de doelpunten.

De ploeg van trainer Hein Vanhaezebrouck sloot de reguliere competitie als tweede af achter Club Brugge, maar sloeg daarna toe in de play-offs. Gent won zes van de negen wedstrijden. De Buffalo's, die komend seizoen mogen deelnemen aan de Champions League, maken met hun titel een einde aan de hegemonie van Anderlecht. De recordkampioen was de afgelopen drie jaar de beste.

Met nog één speelronde voor de boeg is Gent niet meer in te halen door Anderlecht. Het verschil tussen beide clubs is zes punten. De Brusselse equipe speelde met 2-2 gelijk bij KV Kortrijk. Dennis Praet en Aleksandar Mitrovic scoorden kort na de pauze voor Anderlecht. Brecht Capon en Ivan Santini bezorgden de thuisploeg alsnog een punt.

Anderlecht werd op de ranglijst gepasseerd door Club Brugge, dat Charleroi met 3-2 versloeg. Ruud Vormer en Stefano Denswil speelden de hele wedstrijd voor Blauw-Zwart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen