Lierse degradeert, OHL en Eupen strijden om promotie

20 mei 2015, 23:12

Het doek is woensdagavond definitief gevallen voor Lierse SK. De club is uit de Belgische Jupiler Pro League gedegradeerd, door een teleurstellende thuisnederlaag tegen Eupen. Lierse verloor met 1-3 en is daardoor veroordeeld tot de tweede liga van België. OH Leuven won met deze cijfers van Lommel en strijd in een beslissend duel met Eupen om promotie naar het hoogste niveau.

Het treffen tussen Lierse en Eupen was er een tussen twee angstige ploegen. Beide ploegen konden zich geen misstap veroorloven, aangezien de hoop op promotie naar de Pro League dan in rook zou opgaan. Het werd een fysieke confrontatie en daar bleek Eupen beter in te zijn. Anthony Bassey maakte de 0-1, maar de wedstrijd werd spannend door een rode kaart voor Eupen-speler Nicolas Timmermans.

Ayub Masika zorgde er echter voor dat het tien tegen tien werd; de speler van Lierse kreeg rood voor een elleboogstoot. Hoewel Etien Velikonja de gelijkmaker liet aantekenen, trok Eupen de wedstrijd terecht naar zich toe. Samuel Asamoah zorgde zes minuten voor het einde voor de 1-2 en bepaalde de eindstand even later nog op 1-3.

Zodoende is degradatie een feit voor Lierse en kan OHL door een 3-1 zege op Lommel het afmaken tegen Eupen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen