'Van Bronckhorst wilde het stokje nog niet overnemen'

18 mei 2015, 08:10

Giovanni van Bronckhorst staat na het ontslag van coach Fred Rutten bij Feyenoord vanaf maandagochtend als eindverantwoordelijke voor de groep. Samen met Jean-Paul van Gastel moet hij proberen om de geplaagde Rotterdammers klaar te stomen voor de play-offs om Europees voetbal. Afgelopen week had het trainersduo daar nog geen trek in, weet De Telegraaf te melden.

Van Bronckhorst en Van Gastel zouden aanvankelijk na het seizoen pas het roer overnemen van Rutten, maar moeten het dat de desastreuze 3-0 nederlaag met onmiddellijke ingang doen. Daar hadden de twee oefenmeesters afgelopen week nog geen behoefte aan. In dat geval zouden ze dat louter voor de clubleiding doen.

Rutten weigerde afgelopen week om de eer aan zichzelf te houden. Dat weigerde hij na het debacle in Zwolle ook nog, al was op basis van meerdere acties en uitspraken van hem te concluderen dat hij er wel klaar mee was. Toch is de keuzeheer formeel ontslagen, waardoor Feyenoord hem nog bijna een ton moet uitbetalen en Van Bronckhorst en Van Gastel zich - in het belang van de club - gaan ontfermen over de coaching en begeleiding van de spelers.

Donderdagavond speelt Feyenoord om 18.30 tegen sc Heerenveen. Aan Van Bronckhorst en Van Gastel dus te taak om de Rotterdammers in drie dagen zo goed mogelijk voor te bereiden op deze wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen