Van den Brom derde met AZ: "Fantastische ontlading"

Ger
17 mei 2015, 18:04

Trainer John van den Brom kan zijn geluk niet op met de derde plaats van AZ. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie wonnen de Alkmaarders op het veld van Excelsior (1-4). AZ profiteerde daarmee van de nederlaag van concurrent Feyenoord bij PEC Zwolle (3-0).

De manschappen van Van den Brom zijn dankzij de derde plaats zeker van deelname aan voorrondes van de Europa League. Het Europese ticket was voor AZ een maand geleden ver uit zicht verdwenen, toen het op eigen veld kansloos verloor van Feyenoord (1-4). "Daarna hebben we tegen elkaar gezegd 'we richten ons op de play-offs'. Maar daarna liet Feyenoord het liggen en bleven wij op ze jagen", aldus Van den Brom tegen het Noordhollands Dagblad. "En als het dan lukt, krijg je zo'n ontlading als vandaag. Dit is fantastisch."

De oefenmeester kijkt ook alvast naar volgend seizoen, aangezien AZ deze zomer verschillende spelers ziet vertrekken. "We hebben Europees voetbal gehaald. Dat maakt het toch weer wat makkelijker om spelers die we willen halen, over de streep te trekken. Het gaat wel goed komen met het halen van vervangers."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen