Bosz: "Hebben derde plek al eerder verloren"

Bosz: "Hebben derde plek al eerder verloren"

17 mei 2015 – Vitesse maakte tot zondag kans op de derde plaats in de Eredivisie, maar had op de laatste speeldag al rap in de gaten dat de strijd om deze positie kansloos was. Concurrent AZ nam vroeg in de wedstrijd afstand van Excelsior en daardoor wist men in Arnhem dat directe plaatsing voor de Europa League niet langer haalbaar was. Vitesse zelf sloot af met een 3-3 gelijkspel tegen FC Utrecht en eindigt daardoor op plek vijf.Coach Peter Bosz is teleurgesteld over het optreden van zijn ploeg tegen FC Utrecht. "Thuis moet je winnen van FC Utrecht, we speelden een slechte wedstrijd. Nu is de de derde plek halen dus niet gelukt. Daaraan heeft AZ niet meegewerkt, maar wij zelf ook niet", luidt zijn conclusie in gesprek met Omroep Gelderland.

Toch treurde de coach niet te lang over het feit dat zijn ploeg uiteindelijk geen derde geworden is. "Nee, die derde plaats hebben we al eerder verloren. Vandaag hadden we het al niet meer in eigen hand."

In de play-offs speelt Vitesse donderdag tegen PEC Zwolle. Bosz wilde daar zondag nog niet over praten. "Ik zit nu nog met Utrecht in mijn hoofd, vanaf morgen gaan we ons goed voorbereiden op PEC Zwolle."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020

  3. vrijdag 24 januari 2020