Vitesse ondanks doelpuntrijk duel de play-offs in

Vitesse ondanks doelpuntrijk duel de play-offs in

17 mei 2015 – Vitesse slaagde er vanmiddag in eigen huis niet in om FC Utrecht op de knieën te krijgen. De Arnhemmers waren lange tijd de betere van de twee, maar bleken niet bestand tegen de vijandelijke counter. In een enerverende wedstrijd  kwam de ploeg nog wel op voorsprong, maar wist die niet over de eindstreep te trekken. Het eindigde in 3-3. De mannen van Peter Bosz zijn daardoor veroordeeld tot het spelen van play-offs om Europees voetbal."Wij moeten zelf eerst winnen. Pas dan kunnen we kijken naar de andere duels", zei Vitesse-coach Peter Bosz afgelopen vrijdag. Vier dagen eerder greep zijn ploeg de laatste strohalm in het gevecht om de derde plaats. Door een eclatante 1-4 zege bij Feyenoord zijn de Arnhemmers nog altijd in de race om plek drie, dat recht geeft op de play-off ronde in de Europa League. Daarvoor was het in de laatste speelronde wel afhankelijk van de prestaties op twee andere velden.

Twee punten was de achterstand op AZ en Feyenoord voorafgaand aan het duel van vanmiddag. Vitesse móest daarom in eigen huis van Utrecht winnen om de hoop in leven te houden. "Het wordt een wedstrijd zoals wij wel vaker zien", zei Bosz voorafgaand. "Wij moeten ons eigen spel spelen en het spel maken. Zij zullen wat meer op de counter gaan spelen." En zo geschiedde het. De Domstedelingen lieten zijn ploeg het spel maken. Iets waar de mannen bij nader inzien nadelig mee omgingen.

Vitesse begon voortvarend aan de wedstrijd. De bal ging makkelijk rond en de ploeg creëerde voldoende mogelijkheden. Al gauw kreeg de ploeg haar gewenste voorsprong. Een schot van Traoré werd aangeraakt en vloog via de binnenkant van de paal langs Robbin Ruiter (1-0). Niet veel later verdubbelde diezelfde Traoré op aangeven van Labyad de score (2-0). Of het nou kwam doordat de derde plek wegens resultaten op de andere velden virtueel onhaalbaar was geworden, of niet, de mannen van Bosz verloren in korte tijd hun concentratie.

Vlak voor rust maakte Utrecht in een tijdsbestek van twee minuten met twee prachtige treffers een 2-0 achterstand ongedaan. Cruciale factor? Sébastien Haller. Eerst was het Ayoub die op aangeven van de Fransman (hakbal-assist) de aansluitingstreffer maakte (2-1). Daarna was het Ramselaar die, wederom op aangeven van Haller (omhaal-assist), de gelijkmaker binnenkopte (2-2). In de tweede helft leek de fut er enigszins uit te zijn. Kansen waren er echter nog wel voor beide ploegen, via Traoré en Rubin.

Pas laat in de tweede helft gaven de ploegen het scoreverloop een vervolg. Twee minuten voor het eindsignaal schoot invaller Danny Verbeek een vrije trap langs Eloy Room (2-3). Hij leek zijn ploeg daarmee de drie punten te bezorgen, ware het niet dat Labyad Vitesse nog geen minuut later voor gezichtsverlies behoedde. Op aangeven van Wallace prikte hij de gelijkmaker binnen (3-3). De Arnhemmer blijven hierdoor steken op plek vijf en zijn veroordeeld tot het spelen van play-offs, om zodoende alsnog een Europees ticket binnen te slepen. Utrecht stijgt een plaatsje, en staat nu elfde.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 19 januari 2020

  2. zaterdag 18 januari 2020

  3. vrijdag 17 januari 2020