PSV wint in laatste seconden van ADO Den Haag

17 mei 2015, 16:33   Bijgewerkt: 17 mei 2015, 16:49

PSV heeft het seizoen 2014/2015 winnend afgesloten. De uitwedstrijd tegen ADO Den Haag draaide uit op een merkwaardig schouwspel, maar werd in de laatste seconden wel met 2-3 gewonnen. Daardoor eindigt de ploeg van Philip Cocu het seizoen met 88 punten, een record voor de Eindhovenaren. Het winnende doelpunt werd diep in de blessuretijd gemaakt door Georginio Wijnaldum.

Het was een relaxt weekje voor de landskampioen. Philip Cocu besloot zijn spelers een paar dagen mee te nemen naar Ibiza, en bij terugkomst mocht Cocu ook nog eens de titel voor beste trainer in de Eredivisie in ontvangst nemen. Die ontspannen stemming leken de spelers van PSV mee te hebben genomen naar het Kyocera-stadion. Meer dan eens lieten de PSV'ers hun directe tegenstander lopen, en kon ADO er lustig op los combineren.

Hoewel er voor ADO Den Haag ook niets meer op het spel stond, hadden de Hagenezen nog wel zin in een potje voetbal. De thuisploeg kwam dan ook op voorsprong. Aleksandr Iakovenko dribbelde vanaf de rechterkant naar binnen, om vanaf 20 meter te schieten. Zijn poging leek niet ver genoeg in de hoek, maar het zicht van doelman Jeroen Zoet werd dermate belemmert dat hij geen redding kon brengen.

Meteen na rust leek de situatie weer omgekeerd, en was het PSV dat niet goed oplette. Een lage steekbal van Danny Bakker kwam precies in de voeten terecht van Michiel Kramer. De topscorer van ADO wilde de bal over Zoet heen stiften, maar hij raakte bal helemaal verkeerd. Rekik kon de bal daarna voor de doellijn wegwerken. Het was wachten op een nieuwe treffer van ADO, en een paar minuten later viel de 2-1 dan toch. Aan de rechterkant werd Bakker goed vrij gespeeld, die de zestien binnen kon lopen en de bal snoeihard in de kruising schoot.

In de fase na de rust leek bijna elke aanval een grote kans op te leveren, en minuten na de treffer van Bakker produceerde PSV alweer de gelijkmaker. Depay kon aan de linkerkant ver doorlopen en zag Luuk de Jong voor het doel staan. Ongedekt maakte de spits er 2-2 van. PSV ging daarna nog vol op zoek naar de winnende treffer. Eerst waren kansen waren niet aan De Jong en Narsingh besteed, maar diep in de blessuretijd viel de goal dan toch. Een voorzet vanaf de linkerkant werd perfect binnen gekopt door Georginio Wijnaldum, die de rest van de wedstrijd onzichtbaar was.

En dus eindigt de knotsgekke wedstrijd in Den Haag, die vooral voor de neutrale toeschouwer veel te bieden had, in 2-3. Zo pakt PSV een puntenrecord en kunnen de ogen nu worden gericht op het volgende seizoen, als PSV niets liever wilt dan de titel te prolongeren.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!