FC Dordrecht redt de eer tegen inspiratieloos Ajax

17 mei 2015, 16:35

FC Dordrecht heeft het seizoen op een fantastische manier afgesloten. Aan de Krommedijk duurde het vrij lang voordat de wedstrijd echt op gang kwam. Ajax kwam na rust op voorsprong, maar de degradant wist de achterstand alsnog om te buigen in een verdiende overwinning: 2-1.

FC Dordrecht had op voorhand niets meer te verliezen. De equipe van Jan Everse, die eerder dit jaar door de club werd aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer, kon slechts één seizoen proeven van de Eredivisie. Het hoogste niveau bleek al vrij vroeg iets waar Dordrecht nog niet helemaal klaar voor is. De ploeg was voorafgaand aan het duel met Ajax al gedegradeerd en had niets meer te verliezen.

Het elftal van succestrainer Frank de Boer had juist van alles goed te maken. Na vier titels op rij konden de Amsterdammers dit seizoen allesbehalve overtuigen. Het spel was vaak ver onder de maat en door een ijzersterk PSV leek het geloof in de 34ste kampioensschaal rond de winterstop al weg te vloeien. Kwaliteit in de jonge selectie bleek niet op alle fronten en plekken aanwezig te zijn. Ajax had op bezoek bij de hekkensluiter dus absoluut iets goed te maken tegenover de eigen supporters.

Maar ondanks een paar pogingen en bij vlagen aardig combinatievoetbal, was te merken dat het in Dordrecht eigenlijk nergens meer om ging. Terwijl er op andere velden veel spektakel bezig was ontstond er in het Riwal Hoogwerkers Stadion weinig opwinding. Na ruim 45 minuten zochten beide partijen dan ook zonder doelpunten de kleedkamer op. Voor Ajax een herkenbare statistiek: in de laatste zeven competitieduels was de tussenstand bij rust maar liefst zes keer 0-0. Alleen op bezoek bij Heracles leidde de ploeg van De Boer halverwege (0-1).

Ricky van Haaren deed aan de andere kant bijna iets terug. Vlak na de goal van Fischer stuitte hij na een goede rush op Boer. Ook Giovanni Korte was dicht bij een treffer voor de thuisploeg, hij raakte de paal. Twintig minuten voor tijd wist Dordrecht zichzelf wél te belonen en kwam het op gelijke hoogte tegen de Amsterdammers: invaller Sean Klaiber pegelde de bal overtuigend in de korte hoek na een hakje van Joris van Overeem. Ajax was de weg even flink kwijt en oogde nerveus. In de slotfase schoot Ricky van Haaren Dordrecht alsnog naar de verdiende overwinning: 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen