Titeldroom Gent krijgt ondanks goals Vormer gestalte

17 mei 2015, 16:46

De topper in de Belgisch Jupiler Pro League tussen Club Brugge en AA Gent heeft zondagmiddag een verrassende winnaar opgeleverd. Gent won de kraker in het Jan Breydel Stadion in Brugge op met 2-3, waardoor de titelkansen van de club serieuze vormen aan begint te nemen. Ruud Vormer maakte twee doelpunten voor Club, maar dat was dus niet genoeg.

De kraker was nog maar vijf minuten onderweg, toen Lasse Nielsen Gent op een 0-1 voorsprong bracht. De Deense verdediger wordt met een optie tot koop gehuurd van NEC. Ruud Vormer (foto) trok de stond voor rust nog gelijk, maar na de helftwissel zorgde Brecht Dejaegere voor een 1-2 voorsprong voor de bezoekers. Wederom herstelde Ruud Vormer het evenwicht. Benito Raman zorgde in de 87ste minuut voor de winnende treffer, misschien wel het belangrijkste doelpunt van het seizoen in België.

Door de winst staat Gent met nog twee speelronden te gaan op 46 punten, vijf punten meer dan de Bruggenaren. Anderlecht staat op 41 en kan bij winst op Standard Luik (thuis, 18.00 uur) de koploper tot op twee punten naderen. De 3-1 zege van de regerend kampioen op Club Brugge van vorige week kan wel eens goud waard zijn voor Paars-Wit. Op 24 mei ontmoeten Anderlecht en Gent elkaar namelijk.