Strijd tussen Feyenoord, AZ en Vitesse barst los

17 mei 2015, 13:51   Bijgewerkt: 17 mei 2015, 13:58

Feyenoord had begin april, na een riante 1-4 zege bij AZ, uitstekende papieren om de derde plaats in de Eredivisie in de wacht te slepen. De Rotterdammers lieten sindsdien echter keer op keer een steek vallen. Door gelijke spelen tegen Willem II en FC Groningen en nederlagen tegen Go Ahead Eagles en Vitesse ligt de strijd om plek drie weer helemaal open. Vanmiddag (zondag) vindt de climax plaats.

Door de 1-4 overwinning van Vitesse in De Kuip (maandag) werden de kaarten opnieuw geschud. Feyenoord heeft de boel nog altijd in eigen hand, maar móet winnen bij PEC Zwolle. Lukt dat niet, dan kan AZ met een goed resultaat in het uitduel met Excelsior over de Rotterdammers heen wippen. Bezwijken de Alkmaarders eventueel ook onder de druk, dan loert Vitesse ook nog op de derde stek.

De bezoekers van FCUpdate.nl beschouwen Feyenoord als lichte favoriet om de derde plaats, en dus directe plaatsing voor de Europa League, te grijpen. 44 procent van de voetbalfans op deze website denkt dat de Rotterdammers het halen. Slechts drie procent minder gaat voor AZ. Het moge duidelijk zijn dat het spannend is. Tot slot denkt 15 procent van de bezoekers dat Vitesse verrassend met het Europese ticket aan de haal zal gaan.

Feyenoord: Mathijsen vervangt Kongolo

De geplaagde coach Fred Rutten heeft voor de belangrijke wedstrijd van Feyenoord bij PEC Zwolle ingegrepen in zijn startopstelling. Joris Mathijsen start ten faveure van Terence Kongolo. Elvis Manu en Anass Achahbar zitten ook op de reservebank, wat inhoudt dat Jens Toornstra en Jean-Paul Boëtius op de flanken beginnen bij de club uit Rotterdam-Zuid. Tonny Vilhena heeft een basisplaats op het middenveld. Colin Kazim-Richards staat, ondanks zijn vermeende klap aan Zakaria Labyad, in de basis.

Opstellingen

PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum; Rienstra, Brama; Lukoki, Drost, Thomas; Nijland.

Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Mathijsen, Nelom; Clasie, Immers, Vilhena; Toornstra, Kazim-Richards, Boëtius.

AZ: geen verrassingen

Bij de Alkmaarders heeft coach John van den Brom voor de verwachte elf namen gekozen. Simon Poulsen, die na het seizoen naar PSV vertrekt, staat gewoon aan de aftrap. Thom Haye krijgt ook zijn kans in de basis. Van den Brom kan onder meer Guus Hupperts, Muamer Tankovic en Robert Mühren als invallers inbrengen om wat te forceren als dat nodig is.

Opstellingen

Excelsior: Deckers; Karami, Fischer, Mattheij, Kuipers; Varela, Auassar, Stans; Botaka, Van Weert, Van Mieghem.

AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Haye, Gudelj, Henriksen; Berghuis, Jóhannsson, Dos Santos.

Vitesse: McEachran start

Bij Vitesse keert Marko Vejinovic terug van een schorsing, maar coach Peter Bosz houdt vast aan het team dat maandag overtuigend met 1-4 bij Feyenoord won. Chelsea-huurling Josh McEachran mag dus weer beginnen bij de Arnhemmers, die dus afhankelijk zijn van de resultaten van Feyenoord en AZ. Jelle de Lange is een debutant aan de kant van FC Utrecht.

Opstellingen

Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; McEachran, Propper, Qazaishvilli; Ibarra, Traore, Labyad.

FC Utrecht: Ruiter; Van der Maarel, Kum, Letschert, De Lange; Janssen, Diemers, Ayoub, Ramselaar; Haller, Rubin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen