Lazio wint bij Sampdoria en legt druk bij AS Roma

18 mei 2015, 23:05

Lazio heeft de druk in de strijd om de tweede plaats in de Serie A weer bij aartsrivaal AS Roma gelegd. De ploeg van coach Stefano Pioli won zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Sampdoria, de nummer zes van de ranglijst, met 0-2 en nam de tweede positie daarmee over van de stadgenoot. AS Roma speelt zondag nog wel voor eigen publiek tegen Udinese.

Lazio kwam een aantal keer goed weg in Genua. Zo kreeg Sampdoria op slag van rust via Pedro Obiang een mooie mogelijkheid om op 1-0 te komen, maar de Spanjaard schoot over. Kort na de pauze had Samuel Eto'o een vrije doortocht naar het Lazio-doel, maar de routinier uit Kameroen schoot voorlangs. Vijf minuten later was Lazio aan de andere kant wel trefzeker. Santiago Gentiletti scoorde met enig fortuin, met zijn linkerknie, uit een hoekschop. Bij Lazio viel de herstelde Stefan de Vrij een kwartier voor tijd in, Edson Braafheid bleef op de bank.

Lazio heeft nu 66 punten, twee meer dan AS Roma. De nummer twee plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League, de nummer drie moet de vierde voorronde van het miljoenenbal in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen