Sneijder leidt Galatasaray thuis voorbij Gençlerbirligi

16 mei 2015, 21:14

Aan de hand van Wesley Sneijder heeft Galatasaray zaterdag drie belangrijke punten gepakt in de Turkse titelrace. De Nederlandse middenvelder maakte in de thuiswedstrijd tegen middenmoter Gençlerbirligi het enige doelpunt: 1-0.

Sneijder kwam in de 67ste minuut op het scoreformulier. De Oranje-international kreeg de bal teruggelegd van een ploeggenoot en passeerde Gençlerbirligi-keeper Kaplan vervolgens met een laag schot vanaf de rand van het penaltygebied. Sneijder speelde de volle negentig minuten bij Galatasaray, bij de bezoekers gold hetzelfde voor voormalig NEC-spits Moestafa el Kabir.

Koploper Galatasaray komt door de winst op 73 punten, respectievelijk zes en zeven meer dan achtervolgers Fenerbahçe en Besiktas. Die teams komen later deze speelronde nog wel in actie.