Officieel: Van der Linden tekent voor vier seizoenen bij AZ

15 mei 2015, 16:24

Witte rook in Alkmaar. Jop van der Linden is komend seizoen in het geheel rode shirt van AZ te bewonderen. De 24-jarige verdediger komt over van Go Ahead Eagles en tekent een contract voor vier seizoenen in het AFAS Stadion. Dat heeft Go Ahead via de officiële kanalen bevestigd.

Van der Linden werd in de zomer van 2012 overgenomen van Helmond Sport en groeide in Deventer uit tot een vaste waarde. De verdediger maakte dit seizoen één doelpunt in 31 duels en staat bekend als een speler met een goede trap, die wel eens een vrije trap weet te benutten. Van der Linden had een aflopend contract.

"Ik kijk terug op drie prachtige seizoenen bij Go Ahead Eagles", stelt Van der Linden. "Ik heb veel meegemaakt; promotie, directe handhaving en nu de strijd om lijfsbehoud. Uiteraard ligt mijn volledige focus nu op laatstgenoemde. Ik ga er alles voor geven Go Ahead Eagles als Eredivisionist te verlaten. Zodat ik volgend seizoen in de kleuren van AZ weer in de prachtige Adelaarshorst terug kan keren."

Voorzitter Edwin Lugt gunt Van der Linden zijn transfer. "We willen Jop uiteraard bedanken voor zijn bijdrage tijdens de afgelopen drie jaar en gunnen hem deze mooie overgang dan ook van harte. We mogen als Go Ahead Eagles trots zijn dat wederom één van onze spelers de stap maakt naar een club uit de subtop."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen