AZ
6 – 0
Dundee United

Spaanse rechter spreekt zich donderdag uit over staking

Spaanse rechter spreekt zich donderdag uit over staking

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 mei 2015 – De Spaanse rechter die zich buigt over het vraagstuk of de dreigende spelersstaking in de nationale competities doorgang mag vinden, doet (morgen) donderdag uitspraak. Dat is woensdag bekendgemaakt.

De Spaanse voetbalbond RFEF en spelersvakbond AFE willen vanaf 16 mei alle nationale competities voor onbepaalde tijd stilleggen omdat zij het niet eens zijn met de eis van de Spaanse regering dat de televisierechten vanaf volgend seizoen collectief verkocht moeten worden, zoals in bijvoorbeeld Nederland, Engeland en Italië al langer het geval is. In Spanje verkopen de clubs de uitzendrechten individueel, hetgeen FC Barcelona en Real Madrid een groot financieel voordeel oplevert ten opzichte van de rest van de clubs. Als het aan de Spaanse politiek ligt, komt daar dus spoedig een einde aan.

Mocht de rechter het licht voor een staking op groen zetten, dan komen onder meer de laatste twee speelrondes in La Liga en de bekerfinale tussen FC Barcelona en Athletic de Bilbao op de tocht te staan. Barça kan zich komend weekend, als er tenminste wordt gevoetbald, verzekeren van het kampioenschap. Daarvoor moet het wel winnen bij uittredend kampioen Atlético Madrid.

Reacties

gerelateerd