Ancelotti beschikt over Benzema en verdedigt Bale

12 mei 2015, 13:54

Real Madrid-coach Carlo Ancelotti kan in de return tegen Juventus, in de halve finale van de Champions League, weer beschikken over Karim Benzema. De Franse aanvaller is fit bevonden voor deel twee van de confrontatie, komende woensdag in het Estadio Santiago Bernabéu. "Hij is honderd procent fit", gaf Ancelotti aan op zijn perspraatje.

"Hij kan starten, maar misschien komt hij ook als invaller in het veld", zei de coach van Real Madrid over Benzema. "Hij heeft een maand niet kunnen spelen en dat zorgt voor de nodige twijfels. Ik kan nog niet zeggen of hij zal starten. Hij heeft de kwaliteit om zijn teamgenoten beter te laten spelen, dus het is zeker een optie", aldus Ancelotti, die niet uitsluit dat Sergio Ramos weer op het middenveld geposteerd zal worden.

Bij Real Madrid krijgt Gareth Bale de laatste tijd flink wat kritiek over zich heen. "We zijn blij met zijn prestaties in dit seizoen. Ik heb met hem gesproken en hij voelt zich gelukkig. Vorig jaar maakte hij belangrijke doelpunten en daar is hij nu ook weer toe in staat", zegt Ancelotti, die weet dat wisselvalligheid de laatste tijd troef is bij de Madrileense topclub. "Het ontbreekt soms aan concentratie", vindt de Italiaan.

Maakt Real Madrid in eigen huis een 2-1 achterstand goed, dan is plaatsing voor de finale een feit. "We zijn er heel dichtbij. We willen historie schrijven, door dit toernooi twee keer op rij te winnen", doelt Ancelotti op het feit dat hier nog nooit een club in slaagde."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen