Genoa en Torino maken unicum in Serie A compleet

11 mei 2015, 23:33

De 35ste speelronde in de Serie A krijgt een speciaal plekje in de geschiedenisboeken. Voor het eerst sinds de hoogste afdeling van het Italiaanse profvoetbal uit twintig clubs bestaat, vanaf het seizoen 2004/2005, kwamen alle teams in één weekend tot scoren.

De eerste negen duels op de 35ste speeldag in Italië leverden in totaal 36 goals op en alle ploegen leverden daaraan een bijdrage. En dus was het maandag aan Genoa en Torino om het stukje geschiedenis te voltooien. Na ruim een uur was het zover: Iago Falqué zette Genoa in de achttiende minuut op voorsprong, Omar El Kaddouri herstelde in de 61ste minuut het evenwicht namens Torino en hadden alle twintig de clubs gescoord in deze speelronde. Uiteindelijk liep Genoa uit naar een 5-1 overwinning, mede door drie treffers in de slotfase.

Genoa blijft door de winst zevende in het klassement. Het heeft één punt achterstand op aartsrivaal en nummer zes Sampdoria, dat het laatste Europese ticket in handen heeft. Maar ook al nestelt Genoa zich nog bij de bovenste zes, dan nog mag het volgend seizoen geen Europees voetbal spelen. De Italiaanse voetbalbond FIGC heeft de club geen licentie gegeven voor internationale wedstrijden, al heeft Genoa beroep aangetekend tegen die beslissing.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen