Schalke stelt Boateng en Sam per direct op non-actief

11 mei 2015, 14:22

Schalke 04 won in de afgelopen twaalf Bundesliga-wedstrijden slechts twee keer. Die Königsblauen zijn door de bedenkelijke prestaties van de afgelopen tijd afgegleden naar de zesde plaats, waardoor Europees voetbal opeens geen zekerheid meer is voor de club uit Gelsenkirchen. De clubleiding heeft een opermerkelijke maatregel getroffen in deze lastige periode. De contracten van Kevin-Prince Boateng en Sidney Sam zijn per direct ontbonden.

Dat maakt sportief directeur Horst Heldt bekend via de officiële clubwebsite. Hij waarschuwde al dat de 2-0 uitnederlaag tegen 1.FC Köln van afgelopen zondag de nodige consequenties zou hebben. Waarom Schalke het tweetal op non-actief heeft gesteld, is niet bekend. Naast de opvallende beslissing is middenvelder Marco Höger tot en met zaterdag geschorst door de Duitse club.

De 28-jarige Boateng werd in 2013 voor een slordige tien miljoen euro van AC Milan overgenomen. De aanvallende middenvelder kwam vorig jaar ook al in opspraak, toen hij wegens disciplinaire redenen uit de WK-selectie van Ghana geknikkerd werd. Sam, oud-speler van Hamburger SV en Bayer Leverkusen, speelt sinds de zomer van 2014 in Gelsenkirchen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen