Dost met twee goals held van CL-deelnemer Wolfsburg

10 mei 2015, 17:33   Bijgewerkt: 10 mei 2015, 18:28

Bas Dost lijkt zijn scoringsdrift van de periode tussen begin december en begin maart weer terug te krijgen. Vorige week scoorde de Nederlander van VfL Wolfsburg al tegen Hannover 96 (2-2), vandaag (zondagmiddag) was hij tot twee keer toe trefzeker in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen laagvlieger SC Paderborn 07.

Na de openingstreffer van Timm Klose, die zijn eerste van het seizoen aantekende, maakte Dost de 0-2 tegen Paderborn. Uit een voorzet van Ivan Perisic trof hij doel met een volley. In de laatste tien minuten van de wedstrijd breidde hij de score uit naar 0-3. Het was zijn zestiende doelpunt van het seizoen. Lukas Rupp bepaalde de eindstand namens de degradatiekandidaat op 1-3.

Door de overwinning heeft Wolfsburg de tweede plaats weer overgenomen van Borussia Mönchengladbach. Die Wölfe zijn door de drie punten zeker van deelname aan de groepsfase van de Champions League. Nummer vier Bayer Leverkusen kan twee speelronden voor het einde van het seizoen namelijk niet meer langszij komen.

Voor Paderborn wordt het nog een hels karwei om handhaving te realiseren. De club staat zeventiende, één plaats boven hekkensluiter VfB Stuttgart. Hannover 96 en SC Freiburg hebben hetzelfde puntenaantal, maar wel een beter doelsaldo. Hannover staat op de plaats die recht geeft op de nacompetitie, Freiburg bevindt zich nipt in de veilige haven. Hamburger SV is ook nog niet veilig, de club van Rafael van der Vaart staat één punt boven Freiburg, Hannover en Paderborn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen