Sampdoria lijkt Europa in te gaan, Cesena degradeert

10 mei 2015, 17:03

Niklas Moisander lijkt zich op te kunnen maken voor Europees voetbal. Zijn nieuwe club Sampdoria heeft zondagmiddag door een riante zege bij Udinese uitstekende zaken gedaan in het gevecht om een ticket voor de Europa League.

De ploeg uit Genua won door treffers van Roberto Soriano (tweemaal), Afriyie Acquah en Joseph Duncan met 1-4 bij Udinese, waar Antonio di Natale een strafschop verzilverde. Samuel Eto'o stuitte nog op de paal namens Sampdoria, dat Silvan Widmer namens de thuisploeg het aluminium zag raken.

Sampdoria staat vijf punten achter nummer vier Napoli, waardoor rechtstreekse plaatsing voor de Europa League er niet in lijkt te zitten. De voorsprong op nummer zes Fiorentina (nog één duel tegoed) is twee punten, terwijl stadgenoot Genoa (nog één duel tegoed) vier punten uit het zicht is. Wordt Sampdoria zesde, dan plaatst het zich ook nog voor de kwalificatieronde van de EL.

Urby Emanuelson kwam niet in actie bij Atalanta Bergamo, maar zag zijn ploeg vanaf de reservebank wel rechtstreeks lijfsbehoud bewerkstelligen door een 2-3 zege bij Palermo. Ook Sassuolo is veilig, dankzij een 2-3 overwinning bij mededegradatiekandidaat Cesena. Bij rust was de stand nog 2-0. Cesena is nu net als Parma officieel gedegradeerd. Cagliari maakt alleen nog theoretisch kans op lijfsbehoud, maar de achterstand op Atalanta is met drie duels te gaan maar liefst acht punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen