Anderlecht gooit Belgische titelstrijd weer open

10 mei 2015, 16:43

De kaarten zijn zo goed als opnieuw geschud, in de top van de Belgische Jupiler Pro League. Anderlecht wist concurrent Club Brugge zondagmiddag in dé kraker van België te verschalken. Paars-wit staat dankzij de cruciale zege op gelijke hoogte met Club Brugge, met twee punten achterstand op koploper AA Gent. Er zijn nog drie speelronden te gaan.

Zodoende heeft Anderlecht de titelstrijd volledig opengegooid. De equipe uit Brussel won met 3-1 van de Bruggenaren. Het sloeg in de eerste minuut van de wedstrijd al toe, in de vorm van een doelpunt van Andy Najar. Aleksandar Mitrovic verdubbelde de marge in de eerste helft. Club vond in de tweede helft nog de aansluiting via Lior Refaelov, maar het mocht niet baten. Dennis Praet, winnaar van de Gouden Schoen in België, gooide het duel in het slot.

De titelrace in België is door de winst van Anderlecht weer ongemeen spannend. Volgende week is het Club Brugge - Gent, een wedstrijd die dus cruciaal voor het kampioensgevecht zal zijn.

Bij Club Brugge speelde Ruud Vormer de gehele wedstrijd. Stefano Denswil bleef bij de Brugse formatie op de reservebank. Dat gold ook voor Anderlecht-verdediger Bram Nuytinck.