Excelsior dwingt rechtstreeks lijfsbehoud af in Utrecht

Excelsior dwingt rechtstreeks lijfsbehoud af in Utrecht

10 mei 2015 – Excelsior heeft zich in De Galgenwaard verzekerd van nog een seizoen Eredivisie. De Rotterdammers speelden zondagmiddag met 2-2 gelijk tegen FC Utrecht. Omdat concurrent NAC Breda vandaag zijn wedstrijd verloor is de remise genoeg om nacompetitie te ontlopen. Spits Tom van Weert was de grote uitblinker aan Rotterdamse zijde. De clubtopscoorder van Excelsior was tweemaal trefzeker.Voor Utrecht was de wedstrijd van minder groot belang. De ploeg van trainer Robby Alflen is kansarm voor zowel de play-offs als nacompetitievoetbal. Voor de trainer had de wedstrijd vooral een persoonlijke waarde. Alfen neemt afscheid als trainer van de club en wilde De Galgenwaard nog eenmaal laten juichen. Dat moest Alfen zien te doen met een  geïmproviseerd elftal, aangezien de selectie kampt met maar liefst tien blessures.

Utrecht was in de beginfase desondanks de bovenliggende partij. Na 10 minuten legde Sébastien Haller de bal met hoofd terug op Yassin Ayoub, die vrij kon inschieten. Op enkele meters afstand miste de technische middenvelder het doel. Excelsior leek vooral naar Utrecht gekomen om een punt veilig te stellen. Pas in de tweede helft koos trainer  Marinus Dijkhuizen voor een iets aanvallendere instelling. Dat leverde Excelsior direct een tegentreffer op, toen Yassin Ayoub in het Rotterdamse strafschopgebied onderuit werd gehaald. Sébastien Haller benutte de strafschop en zorgde met zijn elfde treffer van dit seizoen voor een Utrechtse voorsprong.

In de slotfase kon de wedstrijd alle kanten op. Tom van Weert toonde zich een echte spits en prikte in korte tijd twee doelpunten binnen. Invaller Danny Verbeek zorgde echter voor een 2-2 eindstand, door een vrije trap fraai in de bovenhoek te plaatsen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 6 juli 2020

  2. zondag 5 juli 2020

  3. zaterdag 4 juli 2020